Midsommarpaj
Detta inlägg skulle egentligen postats för några dagar sedan.. Anledningen till att det inte kom iväg är lite oklar men antagligen var det för att mina föräldrar ropade på mig om någon störande sak (typ en nyckel på hallbordet, herregud världen går under) som jag lämnat framme. I hall hast förblev detta inlägg kvar i utkastet. Tanken med det här inlägget var att jag skulle posta ett recept på en paj till inklusive en bild som jag skulle ha tagit då jag bakade. Problemet är bara det att jag aldrig tog någon bild. Bra tänkt där Johanna. Men ni kanske överlever med en annan bild;) Hehe, ja jag gillar bilder.. En bild säger mer än 1000 ord.. Tänk då vad mycket många bilder säger:P ''Lagom är bäst'' kan dra någonstans. I alla fall, till saken (varför beskriver jag alltid allting överdrivet detaljerat?) Nåväl!
Äppelpaj med havregryn
1 paj, ca 4 portioner
Detta är ett enkelt basrecept på en god efterrättspaj.
2-3 äpplen
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda sedan i havregryn och socker.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg äpplena i en form och häll över havregrynsblandningen. Ställ in formen i ugnen och grädda pajen tills äpplena är mjuka, ca 20-30 minuter.
Passar bra: september – mars.
Foton: Jag
Det är så himla skönt med sommar när man kan göra en massa roliga saker. =)